Menu

Cykelrickshaw

Et korps af frivillige står klar til at transportere Sydhavnens mange ældre medborgere rundt i bydelen og på tur

Eventyr på tre hjul

Ældre beboere i Sydhavnen har fået mulighed for at komme ud på eventyr. Med privatchauffør endda. Boligselskabet AKB, Københavns boligsociale projekt, ’Sammen om Sydhavnen’, har købt en rickshaw for at kunne tilbyde ældre og gangbesværede beboere i bydelen ture ud i byen eller det grønne.

For at nå ud til beboerne, har vi indledt et samarbejde med hjemmeplejen og de lokale ældreboligafdelinger, hvor der potentielt er mange beboere, der ikke har mulighed for at komme ud.

Masser af frivillige

De frivillige chauffører kaldes piloter og får et kort introduktionskursus, inden de sendes ud på vejene. Cyklerne er elektriske, og man skal lige have greb om dem, selv om de er lette at styre.

”Der er faktisk stor interesse for at være frivillig, så det er ikke et problem at hyre piloter til turene"

En af de frivillige piloter er studerende Cecilie Hansen, der selv bor i Syd-havnen, Cecilie udtaler:

”Jeg kan godt lide at cykle. Og på den her måde får jeg både rørt mig og mødt nye mennesker.”

I cyklen er der tæpper, og der kan trækkes en kaleche op om passagerne. Med mindre, det er virkeligt dårligt vejr, regner vi med, at rickshawen kører hele året.

For yderligere information kontakt venligst projektkoordinator Christina Al-Aani på mobil 23 30 35 53 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Finansieret af Helsefonden og Københavns kommune

Til toppen af siden