Menu

Velkommen til vores arkiv sektion 'Tidligere projekter'

På disse sider kan du kan læse lidt om hvad vi tidligere har haft målrettet fokus på.

Projekterne er derfor ikke et udtryk for hvor vores nuværende fokus. Men et virtuelt tilbageblik, der synliggør vores kontinuerlige arbejde i- og til fordel for Sydhavnen.

Facaderenovering af butikker  -  Mozarts plads  -  BBoy BBQ

Borgbjergsvej 2: Desi Corner

I foråret 2012 indgik Sammen om Sydhavnen et samarbejde med arkiteterne Anna Sissela Michalsdotter og Eva Stricker Schønnemann om at udarbejde et nyt koncept til restauranten Desi Corners facade.

Anna Sissela Michalsdotter og Eva Stricker Schønnemann er begge uddannet arkitekter fra Kunstakademiets Arkitektskole i København.

Anna arbejder i krydsfeltet mellem byplanlægning og landskabsarkitektur og har blandt andet været ansat på tegnestuerne Tredje Natur og Topotek1. Anna er netop startet på post-master uddannelsen på The Berlage Institute i Rotterdam.

Eva beskæftiger sig primært med kommunal og strategisk byplanlægning og har blandt andet været ansat i Københavns Kommunes Center for Bydesign samt i Roskilde Kommunes afdeling for Plan og Udvikling.

Anna og Eva har tidligere samarbejdet om en række projekter og konkurrencer. Blandt andet en masterplan for en del af Odense Havn samt en strategi for udvikling af et nyt byområde i Kolding.

Restauranten Desi Corner ligger på hjørnet af den tungt trafikerede indfaldsvej Sydhavnsgade og det lokale handelstrøg Borgbjergsvej. Foran restauranten ligger et lille stykke asfalt som til dagligt fremstå som en tom plads. Anna og Eva har arbejdet med, at indkludere dette tomme stykke, som et tillæg til restaurantens areal.

Skitse:

 

Foto set fra Sydhavnsgade:


 

Anna og Eva har fokuseret på, at skabe et hyggeligt rum ved Desi Corner, som en del af deres arbejde med fadeudsmykningen. Det nye byrum skaber et helle, hvorfra man kan observere travlheden og trafikken, mens man selv sidder helt stille i aftensolen med et måltid mad.

Desi Corner er ejet af pakistanere og for at styrke den pakistanske identitet udsmykkes jorden foran Desi Corner med et malet orientalsk tæppe. Tæppet skaber en blød overgang mellem inde og ude, og mønstre fra tæppet går igen i den nye facade i form af udskæringer i transparent folie.

Om dagen lukkes lyset ind gennem udskæringerne - en stjerne og en rombe, og om aftenen lyser stjernen og romben op. Indtil for nyligt har der ikke været tradition for udendørsservering på Borgbjergsvej, men til foråret bliver det muligt at spise god pakistansk og indisk mad på tæppet foran Desi Corner.

Vi håber, at pizzariaets gæster vil få glæde af det! Det lille byrum og den nye facade står færdigt senest den 1. december 2012.

Eva og Anna har nu afsluttet projektet og så venter vi bare på at foråret kommer, så der kan spises aftens mad på tæppet.

Skriv en kommentar

Sørg for at indtaste påkrævet information, der er markeret med en stjerne (*). HTML kode er ikke tilladt.

Til toppen af siden