Menu

Velkommen til vores arkiv sektion 'Tidligere projekter'

På disse sider kan du kan læse lidt om hvad vi tidligere har haft målrettet fokus på.

Projekterne er derfor ikke et udtryk for hvor vores nuværende fokus. Men et virtuelt tilbageblik, der synliggør vores kontinuerlige arbejde i- og til fordel for Sydhavnen.

Facaderenovering af butikker  -  Mozarts plads  -  BBoy BBQ

Keramisk frise, Borgbjergsvej 15

I foråret 2011 indgik Sammen om Sydhavnen et samarbejde med keramiker Lene Roehrig Kjær og arkitekt Morten Sylves Nøhr om, at designe et skilt til Sydhavnens Apotek på Borgbjergsvej 15.

Lene Roehrig Kjær er uddannet fra Danmarks Designskoles keramiske linie. Lene Roehrig har siden sin uddannelse arbejdet med udsmykningsopgaver, udstillinger (senest i vinteren 2012 på Grimmerhus med udstillingen Forskydninger) og med undervisning. Der kan findes mere information om Lene her.

Morten Sylvest Nøhr er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole. Morten Nøhrs primære interessefelt er byudvikling og planlægning i varierende skalaer. Der kan findes mere information om Morten her.

Apoteket på Borgbjergsvej 15 ligger, i forlængelse af en række andre erhvervslejemål og helt centralt på Borgbjergsvej. Det nye designforslag til skiltet tager udgangspunkt både i Apoteket som fagligt sted og i Sydhavnen som bydel; Skiltet er overvejende holdt hvidt, for at spejle apotekets indre hvide rum og er lavet helt i teglsten. De kvadratiske tegl har en taktilitet og kvalitet der skaber en sammenhæng med de røde teglsten som bygningen er lavet af. 

Farverne på skiltets bånd, er alle farver der er fundet rundt omkring i Sydhavnen; Fra kolonihaverne til de moderne boligblokke, fra dyremarken til industriviriksomhederne . 

 

Apoteket som det ser ud i dag, foråret 2012 

  

 

DESIGN OPLÆG:

Illustration: den gamle facade/ den nye facade

Illustration: det nye skilt

Farver fundet i Sydhaven

 

Det oprindelige skitseforslag kunne ikke udføres, da Apotekerforeningen har patent på den fond type som Lene og Morten havde brugt i deres forslag. Derfor har de ændret skitsen til nedenstående og arbejdet går i gang d. 25 september 2012. 

 

 

Efter mange måneders hårdt arbejde med planlægning og tilrettelæggelse bliver apotekets nye frise endelig sat op denne uge. Derfor vil Sammen om Sydhavnen gerne invitere til åbning tirsdag den 9. oktober kl 17.30 ved apotektet.

Vi fejre dagen med vin og gratis kakler (med en liller servering på). Kom meget gerne forbi; se skiltet og få en snak om bydelens udvikling.

 

Nedenfor er fotos fra sidste uge, hvor Lene og Morten producere frisen:

Foto: Lauge Brixvold

 

 

Der sættes op:

 

 

 

Invitation til åbning:

 

Projektet bliver til i samarbejde med

Skriv en kommentar

Sørg for at indtaste påkrævet information, der er markeret med en stjerne (*). HTML kode er ikke tilladt.

Til toppen af siden