Menu

Velkommen til vores arkiv sektion 'Tidligere projekter'

På disse sider kan du kan læse lidt om hvad vi tidligere har haft målrettet fokus på.

Projekterne er derfor ikke et udtryk for hvor vores nuværende fokus. Men et virtuelt tilbageblik, der synliggør vores kontinuerlige arbejde i- og til fordel for Sydhavnen.

Facaderenovering af butikker  -  Mozarts plads  -  BBoy BBQ

Bænke på Den Røde Plads

I foråret 2012 indgik Sammen om Sydhavnen et samarbejde med arkitekt Anders Christiansen om at skabe nye bænke til Borgbjergsvejs Røde Plads. Flere af pladsens brugere har længe efterspurgt bænke med mere komfort og generelt har pladsen længe trængt til lidt fornyet opmærksomhed.

Anders Christiansen har afgang fra The Bartlett School of Architecture (UK) og er herudover uddannet tømrer og bygningskonstruktør. Han har de seneste år arbejdet med opgaver indenfor design, byrum og interaktivitet som bl.a. har resulteret i udstillingsdesign og interaktive byrumsmøbler. Anders' design er præget af en udforskning af materialers egenskaber koblet med et formsprog inspireret af kroppen og naturen. Der kan læses mere om Anders og hans andre projekter her

Sydhavnbænken, som de nye bænke er navngivet, er formgivet ud fra et ønske om uformelle møder og en afslappet brug af byens inventar. Bænkens ryglæn er således udformet som en overgang imellem to siddeflader. De 2 nye bænke skal erstatte de 3 bænke, der i dag vender ud mod Borgbjergsvej. Længere inde på pladsen findes to andre bænke, som ligeledes bliver erstatte med nogle sidde/lege moduler - disse er endnu under bearbejdelse, men sigtet er noget børnevenligt.

Den Røde Plads udgør sammen med Mozarts Plads nogle af Sydhavnens oplagte samlingssteder - Den Røde Plads er dog lige nu i så ringe stand, at kun de aller stædigste og viljestærke folk, finder vej der til og måder at opholde sig der.

Det vil Sammen om Sydhavnen gerne være med, til at ændre på. Ved at give pladsen helt nye og spændede bænke er håbet, at øge herlighedsværdine og herigennem bidrage til hverdagslivet i byområdet. De nye bænke kan der siddes, ligges og kravles på og håbet er, at mulitifunktionaliteten og skønhenden i designet, vil bidrag til øget liv, ophold og forskønnelse.

Den Røde Plads i dag, efterår 2012:

 

Skitse af de nye bænke - husk at skitserne ikke er 100 % målefaste:

 

 

 

De nye bænke er nu ved at blive bygget hos Barlby + Carlsson og nedefor kan udviklingen følges:

 

 

 

 

 

I de kommende dage gør Anno-Ren klar til at nedsætte de nye bænke på Den Røde Plads og fredag fejre vi de pladsens to ny bænke.

Se invitation:


 

Skriv en kommentar

Sørg for at indtaste påkrævet information, der er markeret med en stjerne (*). HTML kode er ikke tilladt.

Til toppen af siden