Menu

Sundhedsambassadørerne

Vil du gerne have sunde aktiviteter tættere på din hverdag? Så kontakt de nye frivillige sundhedsambassadører, de kan hjælpe dig i gang og tilbyde en masse aktiviteter.

Spadestikkene til projektet med sundhedsambassadørerne er taget af Forebyggelsescentret Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby (FCV). Idéen med projektet er at undervise beboere i kost, tobak, alkohol og motion samt at give dem overblik over de mange sundhedstilbud, der findes i nærområdet. Beboerne skal som sundhedsambassadører dele ud af deres viden til andre i lokalmiljøet og siden hen starte en række sundhedsinitiativer selv. Det kan ske sammen med hinanden, alene eller i samarbejde med andre relevante aktører, kommunale indsatser, foreninger og lignende.


Under uddannelsesforløbet har sundhedsambassadørerne været udsat for bl.a. træning med elastikker midt på Mozarts Plads i vinterkulden og sund madlavning med efterfølgende fællesspisning. De er også blevet kastet ud på dybt vand ved, at de til en undervisningsgang fik til opgave at informere tilfældige forbipasserende på gaden om rygestopmuligheder og invitere dem på et gratis rygestopkursus. Det er med andre ord ikke småting og stillesiddende envejskommunikation, de frivillige beboere har været udsat for.


Én af de beboere, der har fundet uddannelsen interessant, er 66-årige Ove Arvidsen. Dét, der fangede Ove ved uddannelsen til sundhedsambassadør, er hans ønske om at gøre noget for lokalområdet. ”Jeg kom til nogle kurser, hvor jeg hørte om det og fandt det meget interessant. For jeg vil gerne være med til at gøre en forskel ude i bydelen, så vi får nogle sunde aktiviteter.”
Ove, som selv både er instruktør og hyppig motionist, vil gerne være med til at få de ældre ud og opleve glæderne ved Sydhavnens forskellige tilbud. ”Jeg er mest til at få de ældre ud og røre sig. Det er en bydel med mange ældre, og jeg vil gerne få deres øjne op for, at der altså er en masse aktiviteter, de kan gå til. Der er helt sikkert mange, der ikke ved, at der er de muligheder her.” I bydelen er der en masse tilbud for alle aldre, men flest til de unge, mener Ove, og derfor ønsker han at fokusere på de ældre. Især de gratis glæder lægger Ove vægt på som muligheder: ”Man kan sige, at det med at få dem ud og gå en tur eller gå stavgang, det koster jo ikke noget.” ”Vi har nogle dejlige grønne områder til at motionere i, så hvorfor ikke bruge dem?” spørger Ove retorisk, hvilket er meget sigende omkring hele idéen bag sundhedsambassadørprojektet, der blandt andet vil vise folk, at man ikke behøver dyre motionscentre, dyr slankemad eller noget andet til overpriser for at kunne ændre små eller store ting i hverdagen, der kan have indflydelse på ens sundhed.

Blandt de nyuddannede sundhedsambassadører er der både kvinder og mænd og alderen spænder fra 26-66, så der vil blive aktiviteter for enhver smag og alder. Når Sundhedsambassadørerne ikke består at fagprofessionelle, så er det fordi, at hele antagelsen bag projektet er, at lokale beboere bedre og i større omfang vil kunne nå ud til andre beboere. De frivillige sundhedsambassadører er tænkt som værende inspiratorer for lokalområdets beboere, og ud over at de vil kunne sætte tiltag i gang, så er idéen også, at de skal videreformidle beboernes ønsker om lokale sundhedsaktiviteter til FCV. Den overordnede idé er altså, at det hele skal foregå lokalt; ledet af lokale beboere for lokale beboere.

Har du spørgsmål ring endelig til Liselotte Larsen på tlf. 8220 5260 eller 5168 0642

Sidst redigeret: Tirsdag, 05 Marts 2013 09:54
Sammen om Sydhavnen

Sammen om Sydhavnen er navnet på bydelens helhedsplan, hvis formål er at skabe en bedre Sydhavn for dig og mig.

Webside: www.sammenomsydhavnen.dk
Til toppen af siden