Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet endnu en vigtig milepæl. I går var der rejsegilde på det 114 meter høje business tower på Sydhavnen, der skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1.900 medarbejdere, og som vil tilbyde topmoderne fællesfaciliteter herunder kantine og mødelokaler. 

Traditionen tro blev der budt på mad og drikke, en lille gave til alle involverede håndværkere samt skåltaler, da Sydhavnen i Aarhus dannede rammen om et rejsegilde – og et ganske særligt et af slagsen.

Centrum for arrangementet var nemlig den aktuelt næsthøjeste bygning i Aarhus, nemlig Akson, og rejsegildets deltagere fik alle mulighed for at tage elevatoren de 26 etager op til det øverste niveau. Akson bliver en væsentlig del af den nye erhvervs- og kulturbydel Sydhavnskvarteret. En bydel, der udvikler sig med hastige skridt i disse år.

Bag opførelsen af Akson samt størstedelen af Sydhavnskvarteret står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA, og parterne kan glæde sig over, at den nye kontorbygning er omgærdet af stor interesse fra erhvervslivet.

Akson ventes at stå klar til indflytning 1. august 2025, og alle kontoretager er udlejet til virksomhederne Kromann Reumert, AART, Clearwatcher og Hildebrandt & Brandi, BioMar, Danske Commodities, Innovationsfonden og Niras.

– Det er fantastisk, at vi nu er et skridt nærmere at kunne se de kommende lejere tage Akson i brug. Akson har fra starten været omgærdet af en meget stor interesse, og det vidner jo både om, at vi har skabt et koncept, der er attraktivt, men i høj grad også om at virksomhederne kan se sig selv i visionerne for hele Sydhavnskvarteret, der bliver et dynamisk samlingspunkt for erhverv, kunst og kultur, siger salgs- og udviklingschef i A. Enggaard, Peter Thorsgaard.

Sydhavnskvarteret vil foruden Akson i fremtiden udgøres af blandt andet de to hoteller Guldsmeden Hotels og Moxy samt nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA, Lifestyle & Design Cluster samt en række kulturelle aktører, der allerede i dag er forankret i Sydhavnen.

Næste markante milepæl er grundstensnedlæggelse på bygningen, der skal huse Guldsmeden Hotels. Det sker på den anden side af sommerferien.

Fakta: Om Akson 
Akson vil rumme 37.000 kvadratmeter lejemål i forskellige størrelser, tilbyde god udsigt over midtbyen og Aarhusbugten og ikke mindst topmoderne fællesfaciliteter herunder kantine og mødelokaler. Ydermere bæredygtighedscertificeres Akson efter den anerkendte DGNB-Guld-standard.

Fakta: Om Sydhavnskvarteret
Sydhavnskvarteret bliver et ganske særligt erhvervsområde, der kommer til at skille sig ud gennem bydelens sociale mangfoldighed og nerve præget af kunst, kulturproduktion, bevægelse og fællesskaber. Sydhavnskvarteret skal med andre ord være en smeltedigel, der forener en gammel bydel med havneaktiviteter, kulturmiljøer, en mangfoldighed af mindre, kreative virksomheder, udøvende kunstnere og socialt udsatte med en ny bydel bestående af større virksomheder og domiciler, levende byrum, kunst og bevægelse i byrummet. Denne indbyggede kontrast mellem det nye og det gamle, det store og det små samt det etablerede og det spirende skal være bydelens styrke.

Relaterede nyheder

Få nyheder
omkring Sydhavnskvarteret

Følg udviklingen af bygget Sydhavnskvarteret og bliv opdateret med information om bl.a.
byggeprocessen og historier om den nye bydel, Sydhavnskvarteret.

Navn *
Email *

Ved tilmelding gemmer vi - naturligvis - dit navn og din mailadresse i vores nyhedsbrevarkiv. Vi beskytter dine data og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart. Vi bruger ikke dine data i anden sammenhæng end til vores nyhedsbrev. Hvis du på et tidspunkt ikke længere ønsker at få nyheder, er der et link til afmelding i hver mail, vi sender ud.

Vi bruger Mailchimp som vores marketing platform. Ved at klikke nedenfor, anerkender du, at dine oplysninger vil blive overført til Mailchimp til behandling. Få mere at vide om Mailchimps privatlivspraksis her.