Fremtiden får et lille stykke 2022

Den 3. november vajede Dannebrog højt over byggepladsen, og markerede dermed en særlig dag på Aarhus Sydhavn. A. Enggaard og pensionskassen PKA inviterede til Grundstensnedlægning og navngivning af den nye 26. etagers kontorbygning som er begyndt at skyde i vejret. Bygningen har fået navnet A K S O N.

Borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) deltog i arrangementet. Her fik han æren af at svejse og forsejle en tidskapsel som A. Enggaard havde forberedt.

Tidskapslen indeholder blandt andet:

  • Drone-billeder af højhuset – taget på dagen
  • En blå t-shirt med A. Enggaard A/S logo, hvoraf logoet er lavet af en lokal streetart kunstner
  • Husforbi-avisen
  • Jyllands Posten – Dagens avis
  • Jubilæumsbog af Kromann Reumert
  • AART – originale visionsskitser for området
  • Beskrivelse af Niras og Kinderæg med Niras’ sjæl

Der bliver tænkt genanvendelse af byggematerialer igennem projektet. Til denne særlige dag er urtepotteskjulerne som pryder på bordene rundt om i teltene, støbt af  betonrester fra højhuset for senere at pynte i kontor- og mødelokaler.

Foruden A K S O N kommer A. Enggaard og PKAs del af Sydhavnskvarteret til at bestå af blandt andet de 2 hoteller, Guldsmeden Hotels og Moxy, samt nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA, Lifestyle & Design Cluster samt en række kulturelle aktører, der allerede i dag er forankret i Sydhavnen.

Rift om kvadratmeterne

Der er stor interesse for at blive en del af den nye bydel. Allerede nu er 50.000 kvm ud af 75.000 kvm lejet ud – herunder 14 ud af 26 etager der forventes klar til ibrugtagelse i 2025.

– Vi har en lang række af spændende lejere på plads allerede. Det drejer sig om aktører inden for erhverv, kultur, restauration, hotel og uddannelse, og interessen for de resterende ledige kvadrater vokser dag for dag og vil formentlig kun tage til jo nærmere indflytningsdatoen, vi kommer. I A K S O N har Kromann Reumert, Niras og Aart Architechts meldt deres ankomst, siger salgs- og udviklingschef i A. Enggaard Peter Thorsgaard

A K S O N vil rumme lejemål fra cirka 700 kvm til godt 16.000 kvm samt fællesfaciliteter i form af blandt andet kantine, mødelokaler og fitness. Kontortårnet bliver DGNB-certificeret.

Relaterede nyheder

Få nyheder
omkring Sydhavnskvarteret

Følg udviklingen af bygget Sydhavnskvarteret og bliv opdateret med information om bl.a.
byggeprocessen og historier om den nye bydel, Sydhavnskvarteret.

Navn *
Email *

Ved tilmelding gemmer vi - naturligvis - dit navn og din mailadresse i vores nyhedsbrevarkiv. Vi beskytter dine data og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart. Vi bruger ikke dine data i anden sammenhæng end til vores nyhedsbrev. Hvis du på et tidspunkt ikke længere ønsker at få nyheder, er der et link til afmelding i hver mail, vi sender ud.

Vi bruger Mailchimp som vores marketing platform. Ved at klikke nedenfor, anerkender du, at dine oplysninger vil blive overført til Mailchimp til behandling. Få mere at vide om Mailchimps privatlivspraksis her.