Rejsegilde: Gasværksbygning i Sydhavnskvarteret får nyt liv

Torsdag den 9. juni holdt A. Enggaard rejsegilde på den tidligere gasværksbygning i Aarhus’ nye bydel Sydhavnskvarteret. Bygningen gennemgår en transformation fra gasværksbygning til moderne kunst- og madhus og kommer til at rumme restaurant, galleri og kunstneratelier samt kontorlokaler til udlejning.

På Sydhavnen i Aarhus gennemgår den 1.100 kvm gasværksbygning fra 1870’erne i øjeblikket en omfattende transformation. Indtil 1970’erne var bygningen en del af byens gasproduktion, mens den de seneste 30 år har dannet ramme for en række kunstnere.

Og kunsten kommer også til at være en stor del af bygningen fremadrettet. Udover et spisehus og kontorlokaler på 1. sal kommer der nemlig også både kunstgalleri og atelier, hvor blandt andre nogle af de kunstnere, der indtil nu har haft værksted i bygningen, vender tilbage.

Transformationen af gasværksbygningen er et stort og spændende projekt, og det glæder os derfor, at vi nu er kommet til en afgørende milepæl og kan fejre rejsegilde. Nu ser vi frem til den videre færdiggørelse af projektet og ikke mindst til at spisehuset, galleriet og kunsterne kan flytte ind i løbet af de kommende år, siger salgs- og udviklingschef i A. Enggaard Peter Thorsgaard.

Den transformerede gasværksbygning bliver en del af Aarhus’ nye dynamiske og urbane samlingspunkt, Sydhavnskvarteret, der med A. Enggaard som en af de bærende kræfter over de kommende år udvikles til en helt særlig og levende bydel med et pulserende erhvervsliv præget af kunst, kulturproduktion, bevægelse og ikke mindst social mangfoldighed.

Visionen for hele Sydhavnskvarteret er at skabe en unik smeltedigel, hvor mennesker og virksomheder, nyt og gammelt, kreativt og kommercielt, mødes i et sprudlende kreativt miljø præget af kunst og kultur og gode idéer, siger Peter Thorsgaard.

Renovering med respekt for oprindelig arkitektur

På grund af bygningens alder og tidligere funktion var der behov for en omfattende renovering for dels at fremtidssikre og skabe gode, moderne rammer til de nye lejere. Renoveringen sker i tæt samarbejde med Exners Tegnestue, der er specialister i renovering af ældre bygninger, og udføres med stor respekt for historien.

Med renoveringen har vi ønsket at skabe plads til moderne formål, samtidig med at vi viderefører så meget af den historiske arkitektur som muligt. Foruden hele facaden bevarer vi der for blandt andet stålspærene i loftet og en rå murstensvæg, der skal indgå som en del af restaurantens udtryk. Derudover har vi taget de gamle gulvplanker op og renset dem, så de kan genanvendes. På den måde bevarer bygningen sin oprindelige sjæl og charme, siger Peter Thorsgaard.

A. Enggaard har ansvaret for udviklingen af størstedelen af den nye bydel, som udover værkstedsbygningen kommer til at omfatte to hoteller samt nye lokaler til erhverv, spillestedet Train, Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA samt en række aktører i Sydhavnen.

Sydhavnskvarteret, der har et samlet byggeareal på 89.000 kvm, udvikles frem mod 2026.

 

Relaterede nyheder

Få nyheder
omkring Sydhavnskvarteret

Følg udviklingen af bygget Sydhavnskvarteret og bliv opdateret med information om bl.a.
byggeprocessen og historier om den nye bydel, Sydhavnskvarteret.

Navn *
Email *

Ved tilmelding gemmer vi - naturligvis - dit navn og din mailadresse i vores nyhedsbrevarkiv. Vi beskytter dine data og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart. Vi bruger ikke dine data i anden sammenhæng end til vores nyhedsbrev. Hvis du på et tidspunkt ikke længere ønsker at få nyheder, er der et link til afmelding i hver mail, vi sender ud.

Vi bruger Mailchimp som vores marketing platform. Ved at klikke nedenfor, anerkender du, at dine oplysninger vil blive overført til Mailchimp til behandling. Få mere at vide om Mailchimps privatlivspraksis her.