“HYBERSCALE” udstilling er åben!

Udstillingsstedet Spanien19C markerer sin nye placering i Kunstnerhuset med udstillingen HYPERSCALE af billedkunstner Jacob Remin og filosof Gustav Johannes Hoder. Remin og Hoder har i to år forsket i geopolitikken omkring de tre datacentre, som Google, Facebook og Apple er ved at bygge i Danmark.

Inden for databehandling henviser “hyperscale” til arkitekturer og systemer der kan skaleres i takt med, at behovet stiger eller falder. Dette anvendes ofte om big data og cloud computing, men begreberne er ved at blive overført til den fysiske verden, da hyperscale-datacentre er bygget efter de samme principper for skalerbarhed. Gennem video, installation og lyd præsenterer udstillingen HYPERSCALE en kritisk vision af den fysiske virkelighed bag den digitale sky.

Med fokus på de tre hyperscale-datacentre der i øjeblikket er ved at blive bygget i Danmark, samt flere andre under planlægning, undersøger udstillingen de materielle aspekter af abstraktionen “data”, som den i øjeblikket konstrueres.

HYPERSCALE er et resultat af et løbende samarbejde mellem billedkunstner Jacob Remin og filosof Gustav Johannes Hoder. En udgivelse der præsenterer deres kunstneriske forskning ledsaget af tekster af Keller Easterling, Natalie P. Koerner og James Maguire vil blive lanceret ved finissagen.

Udstillingen åbnede fredag den 12. november 2021 kl. 17.00
Finissage og lancering af udgivelse finder sted den. 2. december 2021 fra klokken 17.00-21.00

Adressen er:
Spanien19c, Papirlageret
Kalkværksvej 11 A-B, 8000 Aarhus
Åbent torsdag-søndag kl. 15-18
www.spanien19c.dkUdstillingen er støttet af Statens Kunstfond & Aarhus Kulturudviklingspulje.

Relaterede nyheder

Få nyheder
omkring Sydhavnskvarteret

Følg udviklingen af bygget Sydhavnskvarteret og bliv opdateret med information om bl.a.
byggeprocessen og historier om den nye bydel, Sydhavnskvarteret.

Navn *
Email *

Ved tilmelding gemmer vi - naturligvis - dit navn og din mailadresse i vores nyhedsbrevarkiv. Vi beskytter dine data og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart. Vi bruger ikke dine data i anden sammenhæng end til vores nyhedsbrev. Hvis du på et tidspunkt ikke længere ønsker at få nyheder, er der et link til afmelding i hver mail, vi sender ud.

Vi bruger Mailchimp som vores marketing platform. Ved at klikke nedenfor, anerkender du, at dine oplysninger vil blive overført til Mailchimp til behandling. Få mere at vide om Mailchimps privatlivspraksis her.