A. Enggaard A/S flytter ind på Sydhavnskvarteret i Aarhus

Torsdag d. 10. juni 2021 blev lokalplanen for Sydhavnen i Aarhus godkendt af Aarhus Byråd. Det er en godkendelse, som vi hos A. Enggaard A/S har glædet os meget til og også arbejdet hårdt for. Den godkendte lokalplan giver byggeretter til 75.000 m2 erhverv, hoteller, kultur, uddannelse m.v. Området har tidligere hovedsageligt være brugt som parkeringsplads, som nu opbrydes og giver plads til de planlagte byggerier.

Vi er netop nu gået i gang med selve udgravningerne til det første byggeri. Forventet byggetid for området er ca. 5 år fra byggeriets begyndelse.

Forud for godkendelsen har der været mange overvejelser og samtaler omkring områdets fremtid – hvordan man kunne bevare en del af den energi, som Sydhavnen er præget af i dag. Hertil er taget initiativ til at en del af de kunstnere, som i mange år har været i området, forbliver på pladsen under byggeperioden. Dette håber vi skaber et særligt samarbejde og en dialog, som i sidste ende resulterer i at den nordlige del af Sydhavnen vil beholde sin unikke stemning og energi, og på samme tid bliver samlingspunktet for kunst, kultur, erhverv, iværksætteri, samt plads til de socialt udsatte.

For yderligere at kunne bibeholde en del af atmosfæren i området, renoveres to eksisterende bygninger på pladsen. Disse bygninger, hhv. Bylageret og Smedjen har været en del af Sydhavnen i mange år og vil blive renoveret, så de indgår i fremtidsplanerne for området.

Plan over området:
– Grønne markeringer er de nye bygninger
– Orange markeringer er de nuværende eksisterende bygninger, som bliver renoveret

 

Tidslinje for den nordlige del af Sydhavnen:
2018 Der blev afholdt konkurrence for området, hvor A. Enggaard vandt 2/3 af den nordlige del af Sydhavnen
2019 Bydelsplanen udarbejdet og herefter godkendt af Aarhus Byråd i februar 2020
2020 Lokalplanen udarbejdet
2021 Lokalplan godkendes af Aarhus Byråd i juni

Relaterede nyheder

Få nyheder
omkring Sydhavnskvarteret

Følg udviklingen af bygget Sydhavnskvarteret og bliv opdateret med information om bl.a.
byggeprocessen og historier om den nye bydel, Sydhavnskvarteret.

Navn *
Email *

Ved tilmelding gemmer vi - naturligvis - dit navn og din mailadresse i vores nyhedsbrevarkiv. Vi beskytter dine data og videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart. Vi bruger ikke dine data i anden sammenhæng end til vores nyhedsbrev. Hvis du på et tidspunkt ikke længere ønsker at få nyheder, er der et link til afmelding i hver mail, vi sender ud.

Vi bruger Mailchimp som vores marketing platform. Ved at klikke nedenfor, anerkender du, at dine oplysninger vil blive overført til Mailchimp til behandling. Få mere at vide om Mailchimps privatlivspraksis her.